Masthead header

Regn och hotell vistelse…

Lördag kväll och regnet öser ner… Fortfarande. Började redan i går kväll och har hållit mer eller mindre hela dagen. Och regna…ja, det kan det verkligen göra här. Men vi kan inte klaga på vädret som vi har haft här. Bara varit i går kväll och idag som det regnat ordentligt. Annars har det varit uppehåll och fint väder. Inte strålande klarblå himmel kanske men varmt och skönt och lite blandat molntäcke. Perfekt för mig som helst vill ligga i skuggan om det är sol… Helena hade dock gärna önskat klarblå himmel och strålande sol….

Fredagen spenderade vi hela dagen i stort sett på hotellet pga att Isac är dålig. Dels har han inte varit helt i tipp topp pga sin öroninflammation och febern som kommer och går. Hostan har även varit igång även om den lagt sig lite. Vi är även mer eller mindre fast här då vi har fått ut medicin som måste stå i kylen och ska ta 3 ggr per dag. Så några utflykter kan vi inte ge oss ut på även om Isac skulle kunnat fixa det. Får se vad läkaren säger i morgon när vi ska på återbesök. Om han behöver starkare antibiotika eller om den han fått tagit. Han har i alla fall blivit ordinerad 7 dagars vila och inget bad vilket han tycker är djupt orättvist.

Vi hann dock träffa familjen Hjort som är våra vänner från adoptionsresan vi gjorde när vi fick Hannes. De bor på hotell Chada som ligger på Klong Dau stranden också. Såg dem när de badade när vi gick på stranden. Bestämde även med dem att vi skulle försöka ses lite senare på kvällen och ta en tur in till Saladan. Dels för att äta men även ta en tur bland alla små butiker som de har där. Blev att vi hamnade på Sala Lanta efter att vi snabbt försökte leta upp ett ställe efter träffas. Detta för att det hade börjat mullra och småstänka lite. Vi hann inte mer än att sätta oss förrän det brakade loss fullständigt. Herre jisses att det kan regna så mycket. Var som om hela himmelen hade öppnat sig. Fullkomligt forsade ner. Vi var dock mer eller mindre helt torra på vår plats och kunde äta en god måltid tillsammans.

Därefter tog vi en kort tur vid affärerna. Isac kände sig inte bra och var trött. Även Hannes. Men som tur var så hittade vi en butik ganska snabbt som sålde fotbollströjor vilket var en av Hannes stora önskemål att köpa. Till min stora glädje ville han köpa Tottenham:s ställ 🙂 Känns som att jag kanske kan få honom att hålla på detta härliga lag. Han slår mig i så fall med ett par år. Jag vill minnas att jag var ca 9 år då jag började hålla på dem 🙂 Är väl det lag som jag känner mest för. Även om Isac inte är jätteintresserad av fotboll så ville även han ha en tröja. Märkligt nog så ville han ha Tysklands landslagströja. Han var ute efter Özil… Men det blev den med sitt egna namn på. Även Hannes fick sitt namn på sina tröjor. Förutom Tottenham och Tysklands landslagströja så köpte de även Barcelonas borta ställ. En lila tröja. Troligtvis mest för att mamma Helena påverkade dem. Ville att det skulle vara lite mer färglatt då både Tottenham och Tysklands tröjor är i huvudsak vita. Men hon är ju otroligt märklig… Ville att barnen skulle köpa diverse andra lag i Premium Legau pga att de hade snyggare och färgrika tröjor än Tottenham och Tyskland…. Men över min döda kropp att mina barn går omkring med Arsenal, Chelsea, West Ham o s v så vidare de inte av egen vilja håller på dem… Hur skulle det se ut…. Fullständigt förvirrad tanten…. 🙂 Men som sagt – som tur var kunde jag avstyra detta äventyr….

I dag Lördag så har det varit en dag som vi mer eller mindre hela dagen spenderat inomhus pga regnet. Inte stor chans att komma ut i dag mer än en lite kort tur som Helena och Hannes tog på stranden vid ett tillfälligt uppehåll. Annars har det varit för barnen att sitta med sina läxor, spela lite på telefon/ipad eller sällskapspel tillsammans. Ett spel som vi spelade och som gav anledning till många skratt var spelet ”Ska vi slå vad”. Vilket bl a annat innebar att Isac skulle mua (som en ko) Blinka lilla Stjärna utan att skratta (hade 2 försök på sig) samt att jag skulle visa att jag kunde stå i brygga…. Kan säga att ingen av oss lyckades.

Isacs feber är i alla fall nu på väg att gå ner. I kväll hade han 37,8 och hostan börjar bli mer torrhosta. I morgon bär det av till Dr Saladin igen och troligtvis kommer vi även under morgondagen vara inne en stor del om vi ska tro på väderprognosen.

Din email är aldrig publiserad eller delad. Nödvändiga fält är märkta *

*

*