Masthead header

Logopedbesök och dagen då bilen ej ville starta

Idag så var det dags att åka till sjukhuset där Isac skulle träffa en logoped. Allt löpte på väldigt bra och vi trodde att vi hade gått om tid fram tills vi skulle parkera bilen – bilar överallt och vi får backa ut från översta planet i P-huset. Isac kommer då med sina försiktiga kommentarer om att jag får vara försiktig så jag inte krockar några andra bilar hmmmmm – tidspress och goa kommentarer ger en inte det bästa humöret. Isac fortsätter dock sitt påhejande alltid lika munter och jag kör runt och hittar till slut ett hål så ut med barnen och iväg. Väl inne hos logopeden så fick Isac prova på 3 olika moment för att kolla av vad han ev kan behöva hjälp med.

Test kring uttal av ord gjordes genom att kolla på kort och han fick säga vad det var – så här skulle Isac prata på och logopeden lyssna.

Test kring ord förståelse i olika sammanhang där logopeden berättade en historia där Isac skulle lyssna och peka på 1 av de 3 likvärdiga bilderna som överensstämde med hennes påstående.

Test kring vad som ej verkar stämma dvs onormalt ex.vis bada med kläderna på, hänger en tavla upp och ner etc.

Isac lyckades hålla ihop men som vanligt så är han väldigt ivrig och vill bara framåt hela tiden men det gick riktigt bra. Det enda som hon gav oss som lite hemläxa var att jobba med vissa ljud som han ännu inte hittar rätt med. Vi fick då med oss lite kort som kan använda som memorykort och även några ”ljudkort” och sedan ska vi ha en återträff i höst för att kolla läget då.

När detta var avslutat så var det dags att åka till dagis och vi kom precis när alla barnen var på väg ut. Isac möttes av glada tillrop och det frågades om de skulle lekas och man märkte att han riktigt skiner upp.  Vi var kvar en liten stund ute på gården och Isac sprang om kring och lekte för fullt. Jag stod och pratade med en av fröknarna och man såg på Hannes att han ville också vara med och leka men vi skulle iväg och handla. Vi satte oss i bilen och skulle iväg men ville bilen starta  –  ICKE   – inte ett ljud. Försökte gång på gång men inget hände. Kom då på att vi för ca 1,5 – 2 år sedan hade något liknande och då var det startmotorn och vi fixade det tillfälligt med att ”bonka” på ett visst ställe. Öppnar motorhuven och försöker klura ut var det skulle kunna vara men få ge upp. Ringer Bosse  och han kan inte komma ifrån då han har möten inbokade. Jag vet väl dock att han inte brukar komma ihåg men vi måste ju lösa det på något sätt. Jag får numret till Mangan som hjälpte oss förra gången det här hände men som vanligt så svarar ingen när man väl behöver dem. Ringer Bosse igen och får numret till Kjell-Arnes för att se om de kan guida mig vilka kablar som jag skall rycka i men inget hjälper.

Vi blir inbjudna till Måsen för lite lunch så får vi försöka fixa bilen senare. Hannes hänger glatt med in när vi börjar tala om mat. Hannes verkar tycka att det är jätte intressant med alla barnen och givetvis alla leksakerna. De sjunger lite sånger före maten och sedan blir vi bjudna till bords av dagens fröken Julia. Under lunchen blir jag bombaderad om det är OK att följa med hem idag och jag meddelar att vi får se hur det går med min bil innan jag beslutar något.  Mangan ringer och han kommer ner och hjälper oss.  Han fixar igång bilen och ger instruktioner hur jag kan göra. Han blir dagens hjälte och vi kan mätta och belåtna åka hemåt till vovvan som undrar var vi blivit av.

Vi går ut en snabbrunda med vovvan och fixar lite smått och gott här hemma innan det är dags att åka ner och hämta Isac igen.  Väl nere på Måsen så kommer Isac ut springades i bara sockorna och undra om det är OK att 2 kompisar åker med hem idag. Jag talar lite med honom då det nu är liten ändring på vilka personer som ev lovades tidigare under dagen dvs har man lovat något så kan vi inte ändra helt plötsligt så att den blir ledsen. Det visades sig sedan att 1 av dem som tänkt hänga med hem redan hade blivit hämtad så efter lite koll med föräldrarna så fick jag med 2 kompisar denna eftermiddag.  Det är rätt roligt att höra för till viss del så har de klart för sig vad de vill göra men man får ju styra upp lite så det inte bara blir att spela Wii. Eftermiddagen gick ändå i spelets tecken dock lite olika typer av spel såsom ”Mad Mouse”, Monopolstaden och givetvis även lite Mario Kart. Bosse kom hem och idag hade han fått sina nya glasögon som han kände sig riktigt nöjd med.

Efter kvällsmaten så var det dags att ta tag i handlingen som ej kunde göras tidigare idag. Färdighandlad och klar givetvis så startar inte bilskrället igen. Man är inte så kaxig där man står mitt på Maxis parkering.  Kliver ut och tänker att det är bara att försöka enligt Mangans instruktioner så jag öppnar motorhuven – tror ni jag ser något NÄÄÄ. Blåser kallt, ser inget, har inget bra att ”bonka” startmotorn med. Försöker några gånger innan jag ringer Bosse igen rejält förbenad – det är ju så typiskt. Han kommer inte ifrån då alla bilbarnstolarna finns i min bil så han gör ett nytt försök med Mangan. Jag tjurig som vanligt tänker att jag får väl inte bara ge upp så jag håller på även om händerna skakar och provar till sist att rucka lite på kabeln då jag inte har något bra att bonka med och VOILA bilen startar. Ringer snabbt till Bosse och förklarar att jag fixat det. Väl hemma så är barnen nästan klara för sängen så de blir bara puss och god natt för min del. Imorgon har vi vår ”goedag” här hemma då vi inte har några måsten inplanerade – tanken är att farmor och farfar ska få besök till eftermiddagskaffet.

Anette o Göran Byström - 6 mars, 2012 - 06:35

Hallo på er!

Så roligt att vi får hänga med på er blogg, fína bilder på alla er:) Just nu kämpar vi m packning för att dra en sväng till fjällstugan under sportlovet! Därimellan ska vi hinna se vår ödesmatch som visar om vi kommer m i slutspel eller inte…..

Kram till er alla!
Byströms

Lotta Stolth - 6 mars, 2012 - 08:58

Härlig att läsa er blogg,det låter som att ni kommit igång med vardagen, efter vattenkoppor m.m. sköt om er! hoppas vi syns snart. kram Lotta

Din email är aldrig publiserad eller delad. Nödvändiga fält är märkta *

*

*