Masthead header

Koh Rok

Å, vilken morgon vi vaknade upp till. Vädret håller fortfarande i sig till det bättre och det var härligt då vi idag skulle ut på en utflykt för att snorkla vid Koh Rok. Tyvärr hade Freja Lo blivit sämre igen så någon av Elin och Johan var tvungna att stanna hemma med henne. De blev till sist Elin som fick stanna kvar då Freja Lo inte åt utan var hänvisad till bröst. Något som Johan av naturliga skäl hade svårt att tillgodose.

Alla barn var uppspelta och vi vuxna hade nog också en och annan förväntning på den här turen. Barnens förtjusning blev inte heller mindre av att se vad det var för typ av Speedboat som la till för att ta oss ut till Koh Rok. En av de större här och som hade 3 st 250 hk motorer. Båten såg vi när vi bordade dessutom var ny och fräsch. En överraskning var att även familjen Dufva hade bokat samma tripp utan att vi visste om det. Kul att vi blev fler 🙂 Vi var först på båten så det gick att välja platser fritt. Naturligtvis ville barnen sitta där ute, längst fram, så det blev även platsen för ett par av föräldrarna. Jag och Helena valde dock att sitta där inne.

På vägen till Koh Rok gjorde vi 2 st stopp för att hämta upp mer folk. Sedan var det en tur på ca 30-45 minuter innan vi var framme vid den här paradisön. Det blev dock lite förvirring pga spårförbistring. Vi uppfattade först att man fick välja om man ville snorkla från båten eller stranden för att det inte fanns utrustning till alla (vi var ca 50 st gäster på båten). Men det visade sig ganska snart vara just ett missförstånd. Vi valde dock alla att hoppa av vid Koh Rock och gå iland för att först snorkla därifrån. De skulle senare även bli möjlighet att snorkla från båten.

På Koh Rok finns även varaner. De ville vi gärna se några av men ingen av oss såg några. Johan hade dock pratat med några naturvårdare som var stationerad på ön och de sa att för ett par timmar sedan hade det varit ett par nere vid stranden. De hade varit ca 2 1/2 meter långa…

Vattnet runt Koh Rok var otroligt klart. Det fanns även mycket fiskar runt där så det fanns mycket att se. Vi var alla i olika omgångar. Barnen hade av naturliga skäl flytväst på sig så de kunde guppa runt och se undervattensvärlden i egen takt.

Runt 3 timmar var vi på Ko Rok. Båten hade kommit tillbaka igen, efter lämnat oss som önskade snorkla från ön, med de som ville snorkla från båten efter ca 1 1/2 timme. När de anlände igen så var det dags för en härlig lunch där på stranden som de hade fört med sig. Helt ljuvligt att sitta där och äta. Blev kyckling i Massacurry, wokade grönsaker och kycklingben.

Efter vi varit på ön så åkte de ut bara ca 5oo meter från ön. Här hoppade vi i och snorklade i ytterligare ca 40 minuter. Mer koraller och formationer här. Mycket fisk så man trodde att man simmade i ett akvarium.

Efter alla var uppe så var det återigen till Koh Lanta. Även om vi var trötta gick åkte vi in till Saladan på kvällen. Hade bestämt med familjen Hjort att vi skulle äta tillsammans med dem på Black Pearl. Hann även med lite shopping inne bland stånden. Vi trodde dock att vi hade tappat bort Helena… Hannes och Isac blev i behov av en toalett så vi gick i förväg till marknaden där de hade en toalett man fick betala för att komma in. Sa att vi möts utanför den… Men….Helena hade hittat ett ställe på vägen där hon hade sett lite kläder som hon blev intresserad av. Då försvinner tid och rum…. Så ca 30 minuter senare kommer en glad Helena med 5-6 plagg glad som en spela man 🙂 Ja, ja, får väl unna henne det 🙂

För att även barnen skulle få shoppa lite så fick de 500 bath var. Isac gick direkt till butiken där Alfred dagen före hade köpt sin vattentäta väska och köpte en han också. Gick inte att pruta… För de kände igen oss 🙂 Så Isac fick samma pris som Alfred, 300 bath 🙂

Hannes ville först inte köpa en sådan men efter att vi gått ett var så slog han även till… Men han ville inte köpa i samma butik då han ville förhandla om priset…. Så en ny butik letades upp. Fast någon prisskillnad blev det inte utan även Hannes gick därifrån med en väska för 300 bath 🙂

Din email är aldrig publiserad eller delad. Nödvändiga fält är märkta *

*

*