Masthead header

Poolhäng igen, beställt resa samt restaurangbesök i Saladan

Fredagen den 13:e… Ja, tur man inte är skrockfull 🙂

Jepp, vad ska vi göra idag då tänkte vi när vi vaknade… Ja, varför inte ta en dag vid poolen igen…. Ja, så blev det. Är bara inse att både vi och barnen trivs förträffligt med det. Framförallt när vi nu hittat nya vänner. Både vi och barnen. Så det blev mycket vattenlekar och prat runt poolen igen. Tyvärr så hade Malin och Roger åkt vidare så barnen fick hålla tillgodo med oss ”vanliga” vuxna i dag. Vi lyckade säkert inte lika bra som Roger. Han hade verkligen barnasinnet kvar och otroligt god hand med barnen. Roger pratade även en imponerade bra svenska för att bara varit här i 3 år. Detta hade han sina arbeten att tacka för. De pratar bara svenska med honom vilket ”tvingar” honom att lära sig svenska. Något som han ville själv. Är ju väldigt lätt att det blir engelska annars.

Jag kontaktade dock Maj-Britt och sa att vi kommer bli 4 vuxna och 4 barn plus en liten en som åker med gratis. Frågade hur vi skulle betala och om det var ok att vi kom in senare under kvällen och betalade i deras butik i Saladan. Ville det för de tog kort där. Var absolut OK och även att det fanns en reservation för att det kan bli ett avhopp pga sjukdom. Maj-Britt är fantastiskt bra att ha att göra med. Känns som en verklig tillgång att ha henne att hjälpa oss att ”navigera” här på Koh Lanta.

På kvällen åkte vi in till Saladan tillsammans med Johan, Ruben och Alfred. Elin stannade hemma med Freja Lo. Hade tur att bilen från hotellet stod inne så vi kunde åka alla tillsammans. Hade ju varit en TukTuk (moped taxi), eller rättare sagt 2, vi behövt annars.

Vi bestämde att vi skulle äta på Black Pearl som familjen Hjort rekommenderat. Var också en bra restaurang. Cary och Rickard slöt upp där medan övriga i familjen Ragneman var hemma på hotellt pga magsjuka.

Innan vi gick till restaurangen så var vi inne på Lanta Divers och betalade vår utflykt till Koh Rok. Till barnens, och säkert någon vuxen också, stora glädje så såg de att det fanns svenskt godis där… Men vi sa att vi först äter då Cary och Rickard satt och väntade innan vi köper något.

Vi hann även med att ta en sväng på stånden för att shoppa lite. Helena hittade sådana här utsvängda byxor till barnen och som verkar riktigt sköna. Alfred köpte en liten sjösäker säck och givetvis så blev Isac och Hannes också väldigt intresserade av en sådan. Samma typ som jag har men som är stor. Vi sa dock att de får avvakta lite då vi har ett par dagar till att shoppa på. Så får vi se om intresset var kvar 🙂

Hemresan till hotellet blev i en ”musiktaxi”. Det är en taxi med flak och som har stora högtalare och blinkande diskoljus… Ja, kan väl säga att det var barnens ide… Fast i ärlighetens namn så var det rätt häftigt 🙂

Nu godnatt.. I morgon är det utflykt med snorkling till Koh Rok. Ska bli roligt 🙂

Din email är aldrig publiserad eller delad. Nödvändiga fält är märkta *

*

*