Masthead header

Hänger vid poolen igen

Idag var det återigen en ”slappe” dag vid poolen och med våra nyfunna vänner. Vädret var med oss och solen började redan att värma när vi gick till frukosten. Rutinen som sådan är nu att vi tar med oss handdukar och madrassen när vi går dit för att få solstolar. Som värsta charterturisterna. Men det är ju nödvändigt om man vill vara med och ”kriga” om dem.

Barnen lekte för fullt vid poolen idag och har väldigt roligt med Alfred, Ruben, Gustav och Mali. Gustav och Mali är från en annan svensk familj, familjen Duvfa, som vi lärt känna här nere från Stenungsund. Mamman heter Jessica och pappan Björn. Lite lustigt och som visar att världen är bra liten är att Jessica jobbar med Jim, som var brudgum i bröllopet jag fotograferade här nere, på Kustbevakningen och kände till honom mycket väl. De visste dock inte att de var här nere i Thailand.

Som lekledare trädde även Roger in. En man från Brasilien som funnit kärleken i en svenska, Malin, som jobbade tillfälligt där nere. Istället för att fortsätta som professionell surfare följde han med henne hem till Sverige. Roger blev snabbt en idol för barnen. Lekte och plaskade med alla barn i poolen samt spelade fotboll på stranden. Han var guld värd för oss föräldrar som av olika anledningar inte orkade hålla samma tempo….

Vi planerade även för att göra en ny utflykt, till Koh Rok. Var den turen som Maj-Britt på Lanta Divers hade rekommenderat oss från början när vi frågade om utflykt med barn. Pratade med Johan och Elin och de var väldigt intresserade av att följa med. De var dock lite undrande till om de alla kunde åka med i familjen då Freja Lo hade feber och hosta. Jag SMS:ade till Maj-Britt och frågade om hur resan såg ut samt sa att vi får återkomma så snart som möjligt med hur många vi kommer bli. Ville dock få en bekräftelse på att det var ok att vi ev. kunde bli en mindre vuxen då Freja Lo var lite dålig. Vilket vi fick.

Ja, det var inte så mycket mer att skriva om idag då vi stannade på hotellet hela dagen. Varmt och gott var det och trevligt sällskap.

På kvällen bestämde vi med familjen Hjort att vi skulle träffas på restaurangen Bambies som ligger på stranden vid Klong Dau. Var riktigt god mat här. Helena och Hannes passade på att beställa in kyckling a la Thai Style vilket innebar att den grillades över kol med goda kryddor. Vi stannade kvar även här en liten stund efter måltiden för att ta ett par goda drinkar.

När vi kom åter till hotellet så låg en lapp från Johan att de chansar på att hela familjen kunde följa med på snorkelturen till Koh Rok 🙂

 

Din email är aldrig publiserad eller delad. Nödvändiga fält är märkta *

*

*