Masthead header

Besök hos doktor Salarin

En lycklig man som vaknade imorse då Tottenham vunnit över Chelsea och en annan var glad för att febern var nere igen på Isac. Han har dock hållit på hela natten så han är lite medtagen. Vi går och åter frukost och diskuterar lite hur vi ska göra då Isacs hosta känns som det går djupare och djupare. Så vi kollar upp ett Thailandsforum som vi är med på facebook och hittar en läkare som rekommenderas och har dropin. Vi ringde även Maj-Britt på Lanta divers och fick bekräftat att Dr Salarin är den enda som är OK läkare och verkligen brinner för sitt yrke. Vi kollar febern igen och den har gått upp lite till så vi åker iväg med taxi från hotellet en resa på ca 10-15 min söderut. Väl inne så får vi skriva på ett papper med lite personuppgifter om Isac och ca 3-5 minuter senare så är vi inne hos henne. Hon är väldigt bra med Isac och kan en del svenska ord så Isac hänger med en del. Det visar sig att han har öroninflammation i höger öra och bronkitproblem och tror det är luftrören. Så vi blir ordinerade 3 olika mediciner. En antibiotika, en hostmedicin samt en slemlösande 3 ggr per dag och sedan återbesök på söndag kl 10. Återbesöket är för att hon vill se att antibiotikan biter då hon ej tagit till det kraftigaste utan börjar med lättare variant. Så nu ordinerade vila i 7 dagar och inget bad för Isac pga öroninflammationen. Snabba ryck och bra service till ett OK pris då hon tar 700 bath för ta emot oss och 2800 bath för medicinen. Vi har mycket om andra som enbart försöker suga ut så mycket som möjligt från försäkring bolagen men inte här inte.

Vi åker åter till hotellet då taxin väntat på oss. Vi bestämmer oss för att gå och äta lunch på vårt gamla hotell Lanta Villa då Isac säger att han orkar det. Genom detta så rör vi lite på oss och kan i alla fall få lite sol på oss. Så det blir lite ägg kläckning i Pokemon Go och även något stopp på vägen. Väl framme på Lanta Villa så undrar de vart vi tagit vägen då de inte sett oss på länge. Så blir en väldigt go lunch där Isac fick i sig lite i alla fall så sedan åter för medicinering.

På väg hem på stranden så stöter vi på Familjen Hjorth/Mattsson som kom ned igår. Vi har vetat att de ska komma ner men vad är oddsen att möta dem precis när vi går nere på stranden. Så blir en pratstund innan vi drar hemåt till oss för lite vila på hemmaplan.

Vi hade ev tänkt att se om vi kunde få till en träff med Åbergs innan de sticker ut på Koh Lipe men Isac orkar inte så vi stannar och tar lite mat på hotellet som inte är fy skam. Sedan blev det lite svensk TV och kolla på  ”på spåret”  till vi nickar till en efter en. Nu hoppas vi att medicinen ska börjar verka så Isac känner sig piggare.

 

Din email är aldrig publiserad eller delad. Nödvändiga fält är märkta *

*

*