Masthead header

Thailand

Kanske dags att uppdatera lite på den här bloggen…. Så varför inte då börja med vår Thailandsresa som vi bestämde att ge oss själva i 50 års present. Så i fredags, dagen innan julafton, gav vi oss iväg med Öresundståget efter att vår granne Louise kört oss till tågstationen.

Vi hade bokat flygresa från Kastrup med Qatar Airways och som skulle avgå 17.20 på fredagen. Vi kom iväg i god tid men jag fick för mig att jag glömt vårt Eurocard så vi vände om för att hämta det. Men jag hade bara glömt att jag lagt det i en av våra ryggsäckar…. Ja, ja, vi kom iväg och ombord på tåget som gick 12.12 så vi hade ändå hyggligt med tid.

Resan ner till Thailand gick väldigt bra med en 4 timmars mellanlandning i Doha. Qatar är ett otroligt bra flygbolag att resa med. Trevlig personal och bra mat på planet. Som väntat var det helt fullbelagt, en Boeing Dreamliner.

Hela vårt boende i Thailand har vi bokat med Lanta Divers. Känns tryggt då vi kan kommunicera med dem på svenska och att de känns seriösa. Kan fråga dem om allt som handlar om Koh Lanta. Första delen, och som vi är på nu, ska vi bor på Lanta Villa fram till den 30/12. Då åker vi till Koh Mook som är en ö en bit bort. Resan dit kommer bli med speedboat och som även den är bokad med Lanta Divers. De är noga med säkerheten så vi kommer alla få riktiga räddningsvästar. På Koh Mook ska vi bo på Charlie Beach i 3 dagar för att sedan återvända till Koh Lanta och ett boende på Kaw Kwang Beach Resort för att sedan åtevända till Sverige den 17 januari. Så nästan 3 1/2 vecka kommer vi vara här.

Vi har fått en bungalow som ligger ca 200 meter från stranden. Så ingen riktig strandutsikt. Men havet ser vi från vår uteplats och vi hör det 🙂 Lanta Villa är en lite oas. Trevlig miljö och personal. Alla är jättetrevliga. Enda nackdelen mot vår förra Thailandsresa är att det inte längre finns solstolar med parasoller som man hyr ut. Faktum är att det blivit olagligt att ställa ut stolar och solstolar på stranden nu efter militären tagit över. Detta för att man menar att stränderna är naturreservat och att hotellen och andre näringsidkare inte kan göra anspråk på den. Oavsett kan man tycka att man borde sörja för att man kan få skugga som gäst utan att ligga inne bland palmer e t c. Nu får man slåss om platser närmast hotellet med alla andra då antalet solstolar är begränsade. Än så länge har vi inte fått någon då vi sovit väldigt länge på morgonen…. Så det har varit handduk och sandstranden som vi fått ligga på. Men det är man ju van vid sedan hemma. Jag, Bosse, är dock inte så länge där då jag inte vill bränna mig…. Så jag brukar söka mig till skuggan vi poolen och där ligga läsa en bok….

Som väntat smakat alla mat som vi äter här helt fantastiskt. Tror inte att vi fått någon rätt som inte varit jättebra. Hotellet här håller en bra prisbild jämfört med andra restauranger här omkring och är snabba med att få ut maten.

Än så länge har det inte hänt så mycket. Vi har fokuserat på att ta det lugnt och komma in i ”lunken” efter att haft en hektiskt period före resan hit. Känns väldigt skönt och lyxigt att man har tid att inte behöva stressa. De utflykter som vi tänkt oss göra kommer vi hinna med ändå.

Jo, det har hänt en sak som var lite oväntad…. Jag har fotograferat ett bröllop i dag på morgonen. Ett svenskt par som la ut en förfrågan på ett forum som vi är med i och jag svarade lite enkelt att om de inte hittar en ”riktig” fotograf här så kan jag ställa upp. Och så blev det 🙂 Så i morse stod jag där beredd med en liten enklare kamera än vad jag brukar fotografera bröllop med 🙂 Men det gick bra och de verkar nöjda 🙂

Vi skriver snart igen. Nu ska det inte ta samma tid som tidigare för att få ut något mer här.. 🙂

Avfärd från Halmstad Central

Din email är aldrig publiserad eller delad. Nödvändiga fält är märkta *

*

*